Ders Kayıtları Esnasında Mesleki Seçimlik Derslerin Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken HususlarTüm Duyurular
EYL

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Ders Kayıtları Esnasında

Mesleki Seçimlik Derslerin Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

1. Belirlenen Mesleki Seçimlik derslerin, öğrencinin tercih ettiği sertifika türüne göre seçilmesi esastır.

2. Diğer bölümlerden Mesleki Seçimlik Ders havuzuna dersler eklenmiştir.  Seçmeli dersler Mesleki Seçimlik 1 havuzundan seçilecektir.

3. Mesleki Seçimlik 1 havuzundaki en az 9 dersi (en az 54 AKTS ve en az 27 yerel kredi değerindeki) başarı ile tamamlayan öğrencilerimize sertifika verilir.

4. 2023-2024 güz yarıyılında sertifika kapsamında açılacak olan derslere ilişkin aşağıda linkleri verilen tablolarda aynı satırda yer alan dersler eşdeğer olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle aynı satırda belirtilen derslerden birden fazlasının alınması durumunda öğrenciler Mesleki Seçimlik 1 ders grubunda tamamlaması gereken en az 9 dersten yalnızca bir tanesini tamamlamış kabul edilir.

5. Diğer bölümlerden Mesleki Seçimlik Ders havuzumuza eklenen dersler yalnızca sertifika almayı hedefleyen öğrencilerimiz tarafından seçilecektir. Dolayısıyla sertifika almayı hedeflemeyen öğrencilerimizin Mesleki Seçimlik Ders havuzundan MAT kodlu dersleri seçmeleri gerekmektedir.

Finans ve Yönetim Matematiği Sertifikası Yazılım Sertifikası