Mesleki Seçimlik Derslerin Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:Tüm Duyurular
EYL

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Ders Kayıtları Esnasında
Mesleki Seçimlik Derslerin Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

1. Mesleki Seçimlik 1 ve Mesleki Seçimlik 2 ders havuzları birleştirilmiştir.
2. Seçmeli dersler Mesleki Seçimlik 1 havuzundan seçilecektir.
3. Diğer bölümlerden Mesleki Seçimlik Ders havuzuna 3 yerel kredili 6 AKTS değerindeki dersler eklenmiştir.
4. Diğer bölümlerden tespit edilen ancak kredi değerleri tutmayan dersler,  sistemsel sebeplerden dolayı Mesleki Seçimlik havuzuna eklenememiştir.
5. Bölüm web sayfasının "Sertifika Düzenleme/….Sertifikası" bölümünde ilan edilen dersler arasından (aynı satırda bulunan dersler eşdeğer kabul edilmiştir) Mesleki Seçimlik Ders havuzuna eklenemeyenler, Bölüm Başkanlığına verilecek dilekçe ile alınabilir. Bu derslerin intibakları Bölüm Başkanlığınca yapılacaktır.
6. Belirlenen Mesleki Seçimlik dersler, öğrencinin tercih ettiği sertifika türüne göre seçilmesi esastır.
7. Sertifika alma hedefinde olmayan öğrencilerin Mesleki Seçimlik Ders havuzunun dışındaki derslerin almasına izin verilmeyecektir.